Vloerverwarming elke vloer toepasbaar

  • Geplaatst op

Je kunt vloerverwarming onder een heleboel soorten vloeren leggen. Tegelvloeren zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

Nooit meer koude voeten

Je kunt een paar dikke sokken aantrekken als je koude voeten hebt, onder een dekentje kruipen of pantoffels kopen, maar niets werkt zo effectief als vloerverwarming. De vloer wordt aangenaam verwarmd en koude voeten zijn verleden tijd. Vooral als het koud is in de herfst en winter is het fijn om een lekkere warme vloer in huis te hebben. Vaak wordt ervoor gekozen om kleine ruimtes zoals de badkamer te voorzien van vloerverwarming, maar ook in de woonkamer of de slaapkamer kan vloerverwarming worden gelegd. Je kunt kiezen uit een vloerverwarming met een buizensysteem dat je aansluit op de CV-installatie of voor Quality Heating elektrische vloerverwarming. Deze laatste optie is de laatste jaren erg populair geworden, omdat het erg eenvoudig aan te leggen is en kan worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De verwarmingselementen zijn erg plat en er is dus minder ophoging nodig dan bij een buizensysteem. Een buizensysteem wordt doorgaans alleen door een specialist geplaatst omdat het een lastig werkje is.

 

Welke vloeren zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming?

Je kunt vloerverwarming onder een heleboel soorten vloeren leggen. Tegelvloeren zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Marmer, zandsteen, natuursteen en terazzovloeren verspreiden de hitte goed en kunnen de warmte ook goed aan. Ook met laminaat en hout kun je prima vloerverwarming installeren, maar je moet wel rekening houden met een paar zaken. Hout en laminaat krimpen en zetten uit bij temperatuursverschillen, dus om de warmte zo gelijk mogelijk te houden, is het aan te raden om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Zo voorkom je dat er veel temperatuursverschillen ontstaan als de vloerverwarming steeds wordt uitgezet. Een parket moet wel gemaakt zijn van een droge houtsoort, zoals eiken, essen of noten. Als je een vloer van beton of cement hebt, kun je ook vloerverwarming aanleggen, maar hier moet je wel speciale verwarmingselementen voor aanschaffen. Beton en cement zijn namelijk zeer massief en daardoor lastig op te warmen. Je hebt daarom verwarmingskabels nodig die minstens vijf milimeter dik zijn. Een voordeel van beton en cement is dat het materiaal lang warm blijft als het eenmaal is verwarmd. Je kunt dus de verwarming uitzetten en nog lang nagenieten van een lekkere warme vloer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »