Denk je aan elektrische vloerverwarming?

Waarom kiezen mensen vaak voor elektrische vloerverwarming? Wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming ten opzichte van verwarmen via de centrale verwarming.

Denk je aan elektrische vloerverwarming?

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor elektrische vloerverwarming. Maar wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming ten opzichte van verwarmen via de centrale verwarming? Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je rekening mee houden?

Voordelen van elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van de centrale verwarming. Allereerst is vloerverwarming relatief eenvoudig aan te leggen. Zeker wanneer je het vergelijkt met de aanleg van een centrale verwarming. Bij elektrische vloerverwarming heb je geen radiatoren of ventilator nodig. Er hoeven dan ook geen (extra) leidingen te worden gelegd. Bovendien kun je vloerverwarming over het algemeen over de reeds aanwezige vloer heen leggen. Dat scheelt een hoop werk. Een ander voordeel is het esthetisch oogpunt. Eerlijk is eerlijk, een radiator is over het algemeen niet echt sfeervol te noemen. Ondanks het feit dat er tegenwoordig meer aanbod in vormen en uitvoeringen is, blijft een radiator voor veel mensen eerder een noodzakelijk iets. Vooral in kleinere ruimtes zit je niet altijd op een radiator aan de muur te wachten. Vloerverwarming is dan een prima oplossing. Boven alles is elektrische vloerverwarming natuurlijk ook heel behaaglijk.

Twee soorten elektrische vloerverwarming
Er zijn twee soorten vloerverwarmingssystemen te onderscheiden, namelijk het systeem wat in cementdekvloer wordt verwerkt (vloerverwarming kabel) of de opbouwsysteem (vloerverwarmingsmatten) wat direct in de lijmlaag van de tegels kan worden meegenomen.

Cementdekvloeren
Wanneer je voor het systeem kiest voor in de cementdekvloeren dan komt u in aanmerking voor de elektrische vloerverwarming kabel set geleverd inclusief digitaal programmeerbare thermostaat. De onderlinge kabelafstand van de kabel bepaalt het vermogen per m2.
100 Watt/M²: Bijverwarming
150 Watt/M²: Badkamer, woonkamer, slaapkamer
200 Watt/M²: Slecht geïsoleerde ruimte

Droogbouwsysteem
Bij een vloerverwarmingsmatten systeem worden de matten uitgerold op de oude tegelvloer of cementdekvloer. De matten zijn verkrijgbaar in 3 verschillende vermogens:
100 Watt/M²: Bijverwarming
150 Watt/M²: Badkamer, woonkamer, slaapkamer
200 Watt/M²: Slecht geïsoleerde ruimte


Bijverwarming of hoofdverwarming?
Hoewel elektrische vloerverwarming tegenwoordig ook als hoofdverwarming zou kunnen worden toegepast, wordt het toch voornamelijk gebruikt als bijverwarming. Met name in de badkamer of een toilet zie je dat er vaak voor bijverwarming wordt gekozen.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »